User Login Registra't Canvia la contrasenya
Email Username

Rooibos

Originari de les muntanyes de Cedar, Rooibos (Aspalathus Linearis) és el nom que rep certa planta sud-africana que en l'idioma afrikaans significa arbust vermell. També se la coneix com Te vermell o Te Rooibos però realment no és la planta del Te.

Ha estat una gran desconeguda fins fa ben poc. El Dr Nortia, metge i botànic, va ser la primera persona que es va dedicar al seu estudi en profunditat. A més de contrastar les seves propietats medicinals també va experimentar el seu cultiu ja que era una planta silvestre. Avui en dia ja la podem trobar en més de 140 països.

 

Propietats del Rooibos

La seva infusió és de sabor molt agradable, lleugerament dolç i sense teïna. Així doncs poden prendre tant nens com gent nerviosa o amb hipertensió.

De gran ajuda en el tractament d' al·lèrgies. Relament actua com un antihistamínic natural suau i sense produir somnolència.

 

Trastorns digestius i intestinals

Diarrea, restrenyiment, gastritis, dolors d'estómac, vòmits o nàusees. De fet, millora la majoria de problemes gastrointestinals.

 

Dents sans

El seu contingut en calci, magnesi i sobretot fluor fan del Rooibos una planta ideal per als nostres dents.

 

Ossos sans

El calci, el magnesi i el fluor també ens ajudaran, per descomptat, a tenir cura dels nostres ossos. Canviar el cafè per aquesta infusió pot ser un bon hàbit en la majoria dels casos.

 

 

Efecte antioxidant i antiradicals lliures 

La seva aportació de nutrients antioxidants com la vitamina C, els flavonoides, el superòxid-dismutasa i la quercitina ajuden a combatre els radicals lliures que són els principals responsables del procés d'envelliment i l'estrès, entre altres malalties.

 

 

Beguda per als esportistes

Precisament aquest efecte antioxidant al costat de la seva aportació multimineral el fan ideal per als esportistes que volen reposar les sals eliminades durant l'exercici.

 

Problemes de la pell

Èczemes, picor, crostes, dermatitis del bolquer, irritacions, al·lèrgies i urticàries solen millorar amb la seva presa. El seu caràcter antioxidant és el responsable.

 

Boca i gola

Eficaç pal.liatiu contra aftes, dolors de gola, gingivitis o faringitis. També poden realitzar gargarismes.

 

Bon efecte remineralitzant

És una forma extra de reforçar el nostre organisme amb minerals com potassi, calci, ferro, magnesi i zinc.

 

Ajuda a perdre pes

Ens ajuda a equilibrar els nostres nivells de potassi i sodi, per tal que no fem retenció de líquids. El seu efecte és diürètic és suau però eficaç.

D'altra banda, si ens ajuda a combatre el restrenyiment i les males digestions és lògic que ens notem més desinflats. És per això que resulta un bon aliat en les dietes per aprimar i en qualsevol pla contra l'obesitat. I finalment ...

 

Equilibra el sistema nerviós

D'una banda tenim que no és excitant, ja que no conté teïna, i d'altra banda és ric en minerals com el magnesi, de gran importància per al sistema nerviós.

JoomShaper